MANTAR TOHUMU THINGS TO KNOW BEFORE YOU BUY

mantar tohumu Things To Know Before You Buy

mantar tohumu Things To Know Before You Buy

Blog Article

Siparişiniz ile birlikte size gardenımcı olması için mantar ekimi ve yetiştirilmesi hakında bilgiler bulunan bir ekim klavuzu gönderiyoruz.

Mevsim şartlarına uygun olarak aşılanan yüksek kalitede istiridye mantar misellerimiz ile yüksek oranda verim alın.

Kültür mantarı yetiştiriciliği nasıl yapılır diye merak ederek üretim sürecine girdiyseniz bazı malzemeleri kendiniz hazırlarken bazılarını hazır da alabilirsiniz.

Yanıtla Merhaba ben Mersin tarsusta oturan bir yatırımcıyı bu işe girmek istiyorum malum bizim biraları nem oranı %eighty civarlarında ayriyeten bir nem takviyesine ihtiyaç olurmu.

Kuzu göbeği mantarını tüm yönleriyle tanıdık ama sizin aklınızda bir de "Kuzu göbeği mantarı nasıl yetiştirilir?" sorusu oluşmuş olabilir. Yetiştirilmesi zor bir bitki olması kuzu göbeği mantarının diğer mantarlardan daha pahalı olmasının en önemli sebeplerinden biri.

Üretim ortamında oksijen azalmasının nedeni, istiridye mantarının canlı bir organizma olması ve oksijen ile de beslenmesidir. Ayrıca yetişkin bir istiridye mantarı havaya her saatte yaklaşık 4 milyon spor bırakır.

Sıvı miselimiz yanında nasıl ekim yapılacağına dair ve sonrasında yapılması gerekenlere dair yönerge gönderilmektedir.

Yeni başlayanlar için istiridye mantarını nasıl yetiştiriliyor sorusunun cevabını, satın aldığınız ürünle get more info birlikte gelen ekim kılavuzumuzu okurken bulucak ve sizde gerekli malzemeler ve uygun koşulları sağladığınızda mantar yetiştirmenin belirli adımlardan ibaret olduğunu keşfedeceksiniz.

· İzmir sarmaşığı tohumları genellikle ilkbahar veya sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde toprak sıcaklığı uygun olacaktır.

İstiridye mantarı, alt tabakadan bükülerek koparılmalı ya da bir makas gardenımıyla bu işlem yapılmalıdır. Toplanan mantarlar buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır.

Mantarlar toprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Mantar yetiştiriciliği hakında Helloç bir şey bilmeyen biri bile kısa zamanda kendi mantarını yetiştirecek bilgi ve tecrübeye sahip olacaktır.

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık 15 ila 20 santigrat dereceler arası.

Mantarın doğada yetiştiği kava veya kayın ağacı ortamı kompost denilen karışım ile oluşturulur. Kompost içinde yer alan mantar miselleri yani tohumlar uygun sıcaklık ve nem altında kuluçka döneminde mantar vermeye hazır hale gelir. Daha sonra yine uygun ortam şartları altında istiridye mantarı toplanacak boyutlara gelir.

Report this page